30% kosten woningisolatie vergoed

Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) een steuntje in de rug te geven in deze lastige tijd, zette minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) onlangs een stap. Zowel particuliere woningeigenaren als VvE’s krijgen meer geld als ze nu energiebesparingen in het eigen huis doorvoeren.

Het gaat om geld uit de pot voor 2 regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH), zowel dus voor particulieren als voor VvE’s. Die pot was namelijk nog niet leeg. Want er is in totaal € 84 miljoen beschikbaar voor woningisolatie. Daarvan was tot 1 mei echter maar € 13 miljoen gebruikt. Om huiseigenaren te stimuleren om juist in deze onzekere tijden hun woning te isoleren, wordt de subsidie tijdelijk verhoogd. Van 1 juni tot en met 31 december dit jaar wordt 30% in plaats van 10% tot 20% van de kosten vergoed als je je woning isoleert. Er is wel een maximum wat je kunt krijgen voor het isoleren, € 10.000. Hoewel voor huiseigenaren die een zeer energiezuinig isolatiepakket laten uitvoeren de subsidie zelf nog verder kan oplopen, tot maximaal € 15.000. VvE’s kunnen maximaal € 125.000 krijgen voor het isoleren.

Op zijn minst twee maatregelen

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je minimaal 2 isolatiemaatregelen nemen. Verder is belangrijk om te weten dat deze regeling niet geldt voor nieuwbouw. En dat je om in aanmerking te komen voor deze extra subsidie de aanvraag uiterlijk 31 december 2020 moet hebben ingediend.