Een nieuwe kroon of brug kan enorm in je budget hakken. Vandaar dat veel Nederlanders een aanvullende tandartsverzekering hebben afgesloten. Sterker nog, de overgrote meerderheid van de Nederlanders heeft zo’n verzekering: 77%.

Maar gek genoeg blijkt uit recent onderzoek dat één op de drie Nederlanders die zo’n aanvullende verzekering heeft afgesloten daar geen gebruik van maakt. Terwijl er toch serieus geld wordt uitgegeven aan die verzekeringen. Jaarlijks tussen de € 150,- en € 690,-.

2 tips

Daarom de tip: maak in ieder geval gebruik van je verzekering voor de jaarlijkse of halfjaarlijkse controle als je er al eentje voor volgend jaar hebt afgesloten. Of misschien zijn er wel tandheelkundige behandelingen – zoals het vervangen van een amalgaanvulling door een composietvulling – die verstandig zijn om te laten verrichten. En de tweede tip is: misschien kun je die dure verzekering wel achterwege laten. Als je ieder jaar het bedrag van de tandartsverzekering apart zet, heb je na een paar jaar al een mooi bedrag voor verrichtingen aan je tanden die echt moeten gebeuren. En krijg je geen klachten, dan heb je toch een mooi spaarpotje opgebouwd.