Sparen in de BV aantrekkelijk

Voor mensen die willen sparen en die niet het fictieve rendement in box 3 willen betalen, is er een interessante optie: sparen in de BV.

Binnen een spaar-BV wordt namelijk alleen het werkelijke rendement van het spaargeld belast. Dat is op dit moment overigens rond de nul procent. Maar dan hoef je in ieder geval niet het fictieve rendement van box 3 jaar na jaar over je spaarcenten betalen. Dat scheelt jaarlijks zo rond de € 1.350 belasting per € 100.000,-.

Sparen of beleggen

Dit is natuurlijk niet voor iedereen een interessante optie. Ten eerste is het alleen aantrekkelijk om een spaar-BV op te richten als je een wat groter bedrag hebt. Daarnaast zullen veel mensen die wat meer geld hebben, zo vanaf € 100.000,- , graag toch wel meer rendement willen boeken dan de nul procent op een spaarrekening. Deze groep komt dan vaak eerder uit bij vastgoedbeleggingen of aandelenbeleggingen. Beide risicovoller dan sparen natuurlijk, maar ook meer kans op een hoger rendement.

Soms even je geld parkeren

Daarnaast kan juist voor die groep die wat meer vermogen heeft – zo vanaf € 100.000 – het parkeren van een wat groter bedrag op een spaarrekening soms gewenst zijn. Dan is het natuurlijk heel onaantrekkelijk om gelijk al € 1.350,- jaarlijks over iedere ton te moeten afdragen aan de fiscus. Met een spaar-BV ontloop je dat. En het oprichten van een spaar-BV hoeft tegenwoordig ook niet te veel te kosten.