Hoe kunnen wij helpen?

Stuur gelijk een bericht

  • * verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adresgegevens

Herengracht 493

1017 BT Amsterdam

routebeschrijving

020 638 82 26
Maandag t/m vrijdag 09:00 – 18:00

info@jouw-pensioen.nl
Binnen 24 uur heb je antwoord

De meest gestelde vragen

Algemeen

Wat zijn mijn zekerheden?

Je geld is veilig. Als wij failliet zouden gaan heeft dat geen consequenties voor jouw kapitaal. Jouw geld is belegd in beleggingsfondsen, en die staan veilig geparkeerd bij de KasBank, een speciale bewaarbank.

Wat gebeurt er met mijn geld als ik kom te overlijden?

Als je komt te overlijden dan verdwijnt het geld niet in de diepe zakken van een verzekeraar, maar gaat het voor 100% naar je nabestaanden.

Uit welke beleggingsprofielen kan ik kiezen?

Bij ons heb je de keuze uit 3 beleggingsprofielen:

  • Defensief: 60% W&O Europees Obligatiefonds en 40% W&O Europees Aandelenfonds
  • Neutraal: 40% W&O Europees Obligatiefonds en 60% W&O Europees Aandelenfonds
  • Offensief: 100% W&O Europees Aandelenfonds

Kan ik een rekening openen als ik in het buitenland woon?

Ja, als je in het buitenland woont kan dat.

Welke kosten betaal ik?

Het openen van een rekening is bij JOUW helemaal gratis. De aankoopkosten van de beleggingsfondsen zijn 0,5%. De beheervergoeding varieert van 0,8% tot 1% per jaar en de jaarlijkse rekeningkosten bedragen € 33,- (deze houden verband met  een persoonlijke financiële safe). Deze laatste twee vergoedingen worden door de fondsen betaald. Alle kosten vind je in het prospectus.

Kan ik een automatische incasso laten terugboeken?

Ja, je kan de incasso binnen 8 weken na afschrijving via je bank laten terugboeken. Dat gaat als volgt. Zodra de afschrijving wordt teruggeboekt, ontstaat er een debetstand op je participantennummer. Om deze debetstand op te heffen, zal de beheerder participaties gaan verkopen. Dat kunnen meer of minder participaties zijn dan de beheerder eerder voor je heeft aangekocht. Dat hangt af van de koers op het handelsmoment. Een voorbeeld: met je automatische incasso van € 50,- zijn 5 participaties tegen een koers van € 10,- aangekocht. Stel dat de koers op het handelsmoment is gedaald naar € 8,- dan zal de beheerder 6,25 participaties moeten verkopen om de debetstand van € 50,- op te heffen. Het omgekeerde is natuurlijk ook mogelijk.

Hoe kan ik mijn vaste tegenrekening wijzigen?

Je maakt een verificatiestorting van €0,01 over naar NL40ABNA0831516917, op naam van Stichting W&O Beleggingsfondsen, onder vermelding van VTR wijziging en je rekeningnummer bij JOUW Pensioen.

Belangrijk is dat de tenaamstelling van je nieuwe tegenrekening exact gelijk dient te zijn aan de tenaamstelling van je rekening bij JOUW Pensioen.

Opbouw

Wat is banksparen?

Banksparen is een fiscaal vriendelijke manier van geld sparen ter aanvulling op je pensioen zoals je dat bij JOUW kan doen. Bij banksparen stort je geld op een geblokkeerde bank- of beleggingsrekening. Met het kapitaal dat je opbouwt, kan je later een aanvullend pensioen aankopen.

Hoe kan ik (automatisch) geld overmaken op mijn rekening?


1. Via een automatische incasso
Je geeft aan JOUW een doorlopende machtiging. Dan kunnen wij periodiek geld incasseren vanaf je vaste tegenrekening.

Het machtigingsformulier vind je hier. Stuur dit formulier ondertekend, tezamen met een kopie geldig legitimatiebewijs, retour. Dit kan per e-mail (administratie@jouw-pensioen.nl). Of verzend het per post (postzegel niet nodig) naar::

JOUW Pensioen
Antwoordnummer 10370
1000 RA Amsterdam

2. Zelf geld overmaken
Je kan via internetbankieren eenmalig geld overmaken naar JOUW. Je boekt geld over naar: NL40ABNA0831516917, op naam van Stichting W&O Beleggingsfondsen, onder vermelding van je rekeningnummer bij JOUW. Dit geld beleggen wij in overeenstemming met je beleggingsprofiel.

3. Via een periodieke overboeking
Via internetbankieren kan je ook opdracht geven voor een periodieke overboeking. Vermeld bij de periodieke overboeking ons rekeningnummer (NL40ABNA0831516917), de tenaamstelling (Stichting W&O Beleggingsfondsen) en je rekeningnummer bij JOUW.

Het geld beleggen wij in overeenstemming met je beleggingsprofiel.

Houd bij de automatische incasso of het overboeken rekening met de maximale jaarruimte die je mag benutten. Bereken je maximale jaarruimte met dit handige tooltje

Wat is jaarruimte?

Het geld dat je stort op je rekening bij JOUW is aftrekbaar bij de fiscus. De fiscus betaalt dus mee aan je lijfrenteregeling. Daarom is de rekening geblokkeerd en kan je niet zomaar opnemen. Doe je dat toch, dan moet je afrekenen met de fiscus. Ook moet je een boeterente betalen. Geld opnemen kan dus, maar is niet aantrekkelijk.

Een groot gedeelte van het geld dat je opzij legt voor je pensioen, krijg je terug van de belasting. Er zit een maximum aan het bedrag dat je jaarlijks mag inleggen. Dit heet jaarruimte. Reken het zelf uit met dit tooltje. Dan zie je meteen wat je maximale voordeel is. Kom je er niet uit? Bel ons dan op het telefoonnummer 020  638 82 26.

Is het mogelijk om geld op te nemen?

Het geld dat je stort op je rekening bij JOUW is aftrekbaar bij de fiscus. De fiscus betaalt dus mee aan je lijfrenteregeling. Daarom is de rekening geblokkeerd en kan je niet zomaar opnemen. Doe je dat toch, dan moet je afrekenen met de fiscus. Ook moet je een boeterente betalen. Geld opnemen kan dus, maar is niet aantrekkelijk.

Uitkeren

Wanneer kan ik mijn opgebouwde lijfrentekapitaal laten uitkeren?

Op het moment dat je de AOW-leeftijd bereikt, kan je met je opgebouwde lijfrentekapitaal een aanvullend pensioen aankopen tot 5 jaar daarna. De minimale looptijd van een aanvullend pensioen is 5 jaar, de maximale looptijd is 20 jaar.

Op de website lees ik dat de uitkering variabel is. Wat betekent dit?

Bij JOUW wordt je geld belegd in beleggingsfondsen. Dat geeft uitzicht op meer aanvullend pensioen. Door te beleggen loop je natuurlijk wel een beleggingsrisico. Dit betekent dat je aanvullende pensioenuitkering ook lager kan zijn. De lijfrenteregelingen van JOUW zijn dan ook alleen geschikt voor mensen die zich dit risico kunnen permitteren.