Hoe kunnen wij helpen?

Stuur gelijk een bericht

  • Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adresgegevens

Herengracht 493

1017 BT Amsterdam

routebeschrijving

020 638 82 26
Maandag t/m vrijdag 09:00 – 18:00

info@jouw-pensioen.nl
Binnen 24 uur heb je antwoord

De meest gestelde vragen

Algemeen

Wat zijn mijn zekerheden bij JOUW Pensioen?

Als wij failliet zouden gaan, heeft dat geen consequenties voor jou. Als je gebruikmaakt van onze dienstverlening, wordt jouw geld belegd in beleggingsfondsen. De financiële instrumenten binnen deze beleggingsfondsen worden bewaard door een speciale bank, de KAS BANK.

Wat gebeurt er met mijn geld als ik kom te overlijden?

Als je komt te overlijden, gaat je kapitaal bij JOUW Pensioen voor 100% naar je erfgenamen. Het is én blijft immers jouw geld.

Uit welke beleggingsprofielen kan ik kiezen?

JOUW Pensioen onderscheidt drie beleggingsprofielen:

  • Defensief: 60% W&O Europees Obligatiefonds en 40% W&O Europees Aandelenfonds;
  • Neutraal: 40% W&O Europees Obligatiefonds en 60% W&O Europees Aandelenfonds;
  • Offensief: 100% W&O Europees Aandelenfonds.

Kan ik een rekening openen als ik in het buitenland woon?

Ja, ook als je in het buitenland woont, kun je bij JOUW Pensioen een rekening openen.

Welke kosten betaal ik bij JOUW Pensioen?

Het openen van een rekening is bij JOUW Pensioen helemaal gratis.

De aankoopkosten van de beleggingsfondsen zijn 0,5%. De beheervergoeding varieert van 0,8% tot 1% per jaar. Deze laatste vergoeding wordt door de fondsen betaald.

Alle kosten vind je in het prospectus.

Kan ik een automatische incasso laten terugboeken?

Ja, je kan de incasso binnen 8 weken na afschrijving via je bank laten terugboeken.

Dat terugboeking verloopt als volgt. Zodra de afschrijving wordt teruggeboekt, ontstaat er een debetstand op je participantennummer. Om deze debetstand op te heffen, zal de beheerder participaties gaan verkopen. Dat kunnen meer of minder participaties zijn dan de beheerder eerder voor je heeft aangekocht. Dit is afhankelijk van de koers op het handelsmoment.

Een voorbeeld: met je automatische incasso van € 50,- zijn 5 participaties tegen een koers van € 10,- aangekocht. Stel dat de koers op het handelsmoment is gedaald naar € 8,- dan zal de beheerder 6,25 participaties moeten verkopen om de debetstand van € 50,- op te heffen. Het omgekeerde is natuurlijk ook mogelijk.

Hoe wijzig ik mijn vaste tegenrekening?

Om je vaste tegenrekening te wijzigen, dien je een verificatiestorting van €0,01 over te boeken naar NL40ABNA0831516917. Maak de verificatiestorting over op naam van Stichting W&O Beleggingsfondsen, onder vermelding van VTR wijziging en je rekeningnummer bij JOUW Pensioen.

Let op! Het is belangrijk dat de tenaamstelling van je nieuwe tegenrekening exact gelijk is aan de tenaamstelling van je rekening bij JOUW Pensioen.

Lijfrente opbouwen

Wat is banksparen?

Banksparen is een fiscaal vriendelijke manier van geld sparen ter aanvulling op je pensioen zoals je dat bij JOUW Pensioen kan doen.

Bij banksparen stort je geld op een geblokkeerde bank- of beleggingsrekening. Met het kapitaal dat je opbouwt, kan je later een aanvullend pensioen aankopen.

Hoe kan ik (automatisch) geld overmaken op mijn rekening?

Bij JOUW Pensioen kun je op drie manieren geld overmaken op jouw rekening.


1. Via een automatische incasso
Je geeft aan JOUW een doorlopende machtiging., zodat wij wij periodiek geld kunnen incasseren vanaf je vaste tegenrekening.

Download het machtigingsformulier en stuur dit ondertekend, samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs, retour. Dit kan per e-mail naar: administratie@jouw-pensioen.nl. Je kunt het ook per post verzenden (postzegel niet nodig) naar:

JOUW Pensioen
Antwoordnummer 10370
1000 RA Amsterdam

2. Zelf geld overmaken
Je kunt via internetbankieren eenmalig geld overmaken naar JOUW Pensioen. Boek het geld over naar NL40ABNA0831516917, op naam van Stichting W&O Beleggingsfondsen, onder vermelding van je rekeningnummer bij JOUW Pensioen. Dit geld beleggen wij in overeenstemming met jouw beleggingsprofiel.

3. Via een periodieke overboeking
Met internetbankieren kun je ook opdracht geven voor een periodieke overboeking. Vermeld bij de periodieke overboeking ons rekeningnummer (NL40ABNA0831516917), de tenaamstelling (Stichting W&O Beleggingsfondsen) en je rekeningnummer bij JOUW Pensioen. Wij beleggen het geld in overeenstemming met jouw beleggingsprofiel.

Houd bij de automatische incasso of het overboeken rekening met de maximale jaarruimte die je mag benutten. Bereken met onze handige rekentool je maximale jaarruimte.

Wat is jaarruimte?

Een groot gedeelte van het geld dat je opzij legt voor je pensioen, krijg je terug van de belasting. Er geldt echter wel een maximumbedrag dat je jaarlijks mag inleggen. Dit heet jaarruimte.

Wil je weten wat jouw maximale voordeel is? Bereken het eenvoudig zelf met onze handige tool. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via 020  638 82 26.

Is het mogelijk om geld op te nemen?

Het geld dat je bij JOUW Pensioen op je rekening stort, is aftrekbaar bij de fiscus. De fiscus betaalt dus mee aan je lijfrenteregeling. Om deze reden is de rekening geblokkeerd en kun je niet zomaar opnemen. Doe je dat toch, moet je afrekenen met de fiscus. Ook moet je een boeterente betalen.

Geld opnemen kan dus, maar is niet aantrekkelijk.

Lijfrente uitkeren

Wanneer kan ik mijn opgebouwde lijfrentekapitaal laten uitkeren?

Op het moment dat je de AOW-leeftijd bereikt, kun je met je opgebouwde lijfrentekapitaal een aanvullend pensioen aankopen tot 5 jaar na je AOW-leeftijd. De looptijd van een aanvullend pensioen is minimaal vijf en maximaal 20 jaar.

Op de website lees ik dat de uitkering variabel is. Wat betekent dit?

Bij JOUW Pensioen wordt je geld belegd in beleggingsfondsen. Dat geeft uitzicht op meer aanvullend pensioen. Beleggen brengt echter wel een beleggingsrisico met zich mee.
Dit betekent dat je lijfrente-uitkering ook lager kan zijn. De lijfrenteregelingen van JOUW Pensioen zijn dan ook alleen geschikt voor mensen die zich dit risico kunnen permitteren.

Wanneer kan ik de betaling van mijn lijfrente-uitkering verwachten?

De lijfrente-uitkeringen worden iedere maand rond de 15e overgeboekt. De ingangsdatum van je lijfrente-uitkering en de gekozen frequentie (maandelijks, ieder kwartaal of jaarlijks) bepalen wanneer je de uitkering ontvangt. Deze informatie vind je op het klantenportaal, onder ‘rekeninggegevens’.

Staat jouw vraag er niet bij?

Vul dan het contactformulier in of bel ons via 020 638 82 26. Wij nemen onduidelijkheden graag bij je weg.