Scroll om meer te lezen

Jouw opgebouwde lijfrentekapitaal uitkeren

Je hebt een mooi kapitaal opgebouwd en nu is het moment aangebroken om je lijfrente te laten uitkeren. Er zijn heel wat partijen die het graag voor je regelen, maar als je goed kijkt, zie je dat ze bijna allemaal hetzelfde doen. Ze zetten jouw geld weg tegen rente en keren je periodiek een aanvullend inkomen uit.

Dat kan ook anders

Niet voor iedereen

Door je kapitaal te gaan beleggen loop je natuurlijk een beleggingsrisico. Onze lijfrenteproducten zijn dan ook alleen geschikt voor mensen die zich kunnen permitteren dit risico te lopen.

Beleggen met je lijfrentekapitaal

Op termijn geeft het beleggen van je geld uitzicht op meer rendement dan dat je het op rente plaatst.

Geen collectief, het is jouw geld

Het is en het blijft jouw geld. Dat is bij ons het belangrijkste uitgangspunt.

Bij overlijden is je kapitaal voor je nabestaanden

Het is jouw geld. En als jij komt te overlijden dan gaat het kapitaal bij JOUW Pensioen voor 100% naar je nabestaanden. Hoe is dat in jouw situatie geregeld? Dat zoeken wij graag voor je uit, geheel gratis en vrijblijvend. Upload je polis.

Je lijfrente beleggen of niet: wat is het verschil?

Stel, je hebt een kapitaal van €50.000,- en je wilt gedurende tien jaar elke maand een uitkering. Met een neutraal beleggingsprofiel is bij JOUW Pensioen het totaal van de verwachte uitkeringen over die tien jaar €57.600,-, uitgaande van een gematigd scenario. Ga je naar een verzekeraar, dan kom je gemiddeld uit op een totaal van €50.704,-. Dat is een verschil van maar liefst €6.896,-!

Belangrijk om te weten, is dat de uitkeringen bij JOUW Pensioen variabel zijn, afhankelijk van het beursklimaat. De uitkeringen bij de verzekeraars zijn vast. JOUW Pensioen is dan ook niet geschikt voor mensen die financieel afhankelijk zijn van het aanvullende pensioen. Kun je het risico van variabele uitkeringen echter dragen, dan biedt JOUW Pensioen, zoals je hierboven ziet, een zeer interessant alternatief.

Jouw beleggingsprofiel

Bij ons heb je de keuze uit drie beleggingsprofielen:

  • Defensief: je belegt voor 60% in het W&O Europees Obligatiefonds en voor 40% in het W&O Europees Aandelenfonds.
  • Neutraal: je belegt voor 40% in het W&O Europees Obligatiefonds en voor 60% in het W&O Europees Aandelenfonds.
  • Offensief: je belegt voor 100% in het W&O Europees Aandelenfonds.

Word je klant bij ons? Dan krijg je een persoonlijke inlogpagina. Op deze pagina volg je de ontwikkeling van je kapitaal op de voet.

Bekijk onze beleggingsfondsen

De beleggingsfondsen bezitten een open-end karakter en zijn geregistreerd zijn bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Voor JOUW Pensioen is een essentiële-informatiedocument opgesteld, welke je hier kan downloaden. Aangezien JOUW Pensioen meerdere beleggingsopties kent, kan je aanvullend op het essentiële-informatiedocument onderaan deze pagina onder ‘Documenten’ tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze documenten voordat je het product koopt. Voor uitleg over de risicometer kan je hier terecht. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Maak een berekening

En ontdek hoe groot het verschil is.

Kosten lijfrente laten beleggen

Je belegt in de beleggingsfondsen van Wijs & van Oostveen Fund Management. JOUW Pensioen is een handelsnaam van Wijs & van Oostveen Fund Management. Het openen van een rekening is bij JOUW Pensioen helemaal gratis. De aankoopkosten van de beleggingsfondsen zijn 0,5%. De beheervergoeding varieert van 0,8% tot 1% per jaar. Deze laatste vergoeding wordt door de fondsen betaald. Alle kosten vind je in het prospectus.

Het is en blijft jouw lijfrentekapitaal

Wat gebeurt er met jouw lijfrentekapitaal als je komt te overlijden? In veel gevallen gaat niet je hele kapitaal over naar je erfgenamen. Een deel vervalt dan aan de verzekeringsmaatschappij of bank. Dit is opgenomen in de polisvoorwaarden. Bij JOUW Pensioen verdwijnt jouw lijfrentekapitaal niet in een collectief. Het gaat voor 100% naar je erfgenamen. Het is en blijft immers jóuw geld.

Zekerheid

Je geld is veilig. Als wij failliet zouden gaan heeft dat geen consequenties voor jou. Jouw geld is belegd in beleggingsfondsen, en die staan veilig geparkeerd bij de Kas Bank, een speciale bewaarbank.

Documenten

Haal meer uit je lijfrente-uitkering

Verzekeraars zetten jouw kapitaal weg tegen rente. Bij ons kan je kiezen voor beleggen. En dat geeft uitzicht op meer lijfrente. Benieuwd naar het verschil?