Bereken nu zelf

Jouw opgebouwde lijfrentekapitaal uitkeren

Je hebt een mooi kapitaal opgebouwd en nu is het moment aangebroken om je lijfrente te laten uitkeren. Er zijn heel wat partijen die het graag voor je regelen, maar als je goed kijkt, zie je dat ze bijna allemaal hetzelfde doen. Ze zetten jouw geld weg tegen rente en keren je periodiek een aanvullend inkomen uit.

Dat kan ook anders

De rente is historisch laag en dus kan je je afvragen of het wegzetten van je kapitaal op rente nu wel zo interessant is. De overheid ziet dat ook en daarom mag je met jouw uitkerende lijfrente doorbeleggen. JOUW is één van de weinige partijen waar dat ook kan, in obligaties en aandelen. Dat geeft je kapitaal de mogelijkheid om verder te groeien. Dat kan resulteren in meer lijfrente.

Niet voor iedereen

Je lijfrente beleggen of niet: wat is het verschil?

Procentuele verdeling over beleggingsfondsen

Bij ons heb je de keuze uit drie beleggingsprofielen:

  • Defensief: je belegt voor 60% in het W&O Europees Obligatiefonds en voor 40% in het W&O Europees Aandelenfonds.
  • Neutraal: je belegt voor 40% in het W&O Europees Obligatiefonds en voor 60% in het W&O Europees Aandelenfonds.
  • Offensief: je belegt voor 100% in het W&O Europees Aandelenfonds.

Word je klant bij ons? Dan krijg je een persoonlijke inlogpagina. Op deze pagina volg je de ontwikkeling van je kapitaal op de voet.

De gestorte geldbedragen in het kader van het opbouwen of uitkeren van lijfrente zullen na storting worden belegd, gespreid over de beleggingsfondsen overeenkomstig de procentuele verdeling die u op dat moment wilt. Door de koersfluctuaties van de beleggingen is de waarde van je participaties in de beleggingsfondsen continu aan verandering onderhevig. Dit zorgt ervoor dat de procentuele verdeling zoals dat belegd is in de beleggingsfondsen continu wijzigt. Hierdoor is de procentuele verdeling ten opzichte van de oorspronkelijke procentuele verdeling continu aan wijziging onderhevig. Van belang is dan ook dat je regelmatig het klantenportaal van JOUW bezoekt om jezelf te informeren inzake de actuele procentuele verdeling.

Je bepaalt zelfstandig of je een wijziging in de procentuele verdeling doorvoert en, in voornoemd kader, vervolgens een opdracht geeft aan JOUW. Een verzoek tot wijziging van de procentuele verdeling wordt niet getoetst aan je persoonlijke situatie. JOUW is namelijk alleen fondsmanager van beleggingsfondsen. JOUW geeft je geen advies aangaande de procentuele verdeling.

Je kunt met ons contact opnemen via 020-6388226 en info@jouw-pensioen.nl, indien je een andere procentuele verdeling wenst.

De beleggingsfondsen bezitten een open-end karakter en zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Voor JOUW Pensioen is een essentiële-informatiedocument opgesteld, welke je hier kan downloaden. Aangezien JOUW Pensioen meerdere beleggingsopties kent, kun je aanvullend op het essentiële-informatiedocument hier tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze documenten voordat je het product koopt. Voor uitleg over de risicometer kan je hier terecht. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Belangrijk om te weten is dat de uitkeringen bij JOUW Pensioen variabel zijn, afhankelijk van het beursklimaat. De uitkeringen bij de verzekeraars zijn vast. Voor mensen die financieel afhankelijk zijn van het aanvullende pensioen is JOUW Pensioen dan ook niet geschikt. Echter, als je in de positie verkeert dat je het risico van variabele uitkeringen kunt dragen, dan biedt JOUW Pensioen een zeer interessant alternatief.

Ga nu zelf aan de slag en bereken jouw lijfrente-uitkering

Bij JOUW kun je je kapitaal beleggen. En dát biedt zicht op meer lijfrente. Hoeveel meer? Dat kun je nu zelf berekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over JOUW

Kosten lijfrente laten beleggen

Het openen van een rekening is bij JOUW helemaal gratis. De aankoopkosten van de beleggingsfondsen zijn 0,5%. De beheervergoeding varieert van 0,8% tot 1% per jaar. Wil je een gedetailleerd overzicht van alle kosten binnen JOUW? Lees dan het prospectus, Essentiële-informatiedocument (Eid) en de Essentiële beleggersinformatie (EBI). Deze documenten vind je hier.

Zekerheid

Als wij failliet zouden gaan, heeft dat geen consequenties voor jou. Als je gebruikmaakt van onze dienstverlening, wordt jouw geld belegd in beleggingsfondsen. De financiële instrumenten binnen deze beleggingsfondsen worden bewaard door een speciale bank, de KAS BANK.

Het is en blijft jouw lijfrentekapitaal

Wat gebeurt er met jouw lijfrentekapitaal als je komt te overlijden? In veel gevallen gaat niet je hele kapitaal over naar je erfgenamen. Een deel vervalt dan aan de verzekeringsmaatschappij of bank. Dit is opgenomen in de polisvoorwaarden. Bij JOUW verdwijnt jouw lijfrentekapitaal niet in een collectief. Het gaat voor 100% naar je erfgenamen. Het is en blijft immers jóuw geld.

Benieuwd hoe dat in jouw situatie is geregeld? Upload je polis, dan zoeken wij het voor uit!