Scroll om meer te lezen

Lijfrente opbouwen

Bij veel aanbieders wordt je kapitaal op rente geplaatst. Je kan je afvragen of dat met de huidige lage rentestand wel zo interessant. Het geld dat je bij JOUW Pensioen opzij legt voor je lijfrente kun je beleggen. In aandelen en obligaties. Zo krijgt je kapitaal de ruimte om lekker te groeien. Met je opgebouwde lijfrentekapitaal koop je later een aanvullend pensioen.

Cadeau van de belasting

Een groot gedeelte van het geld dat je opzij legt voor je pensioen, krijg je terug van de belasting. Een mooi cadeau toch? JOUW Pensioen helpt je om dat cadeau binnen te hengelen. Er zijn wel een aantal spelregels. Lees ze hieronder.

  • Bereken je maximale belastingvoordeel.

Er zit een maximum aan het bedrag dat je jaarlijks mag inleggen. Benieuwd welk bedrag dit is? Check het nu zelf met onze handige rekentool en ontdek wat je maximale voordeel is. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen. Wij helpen je graag!

  • Lijfrentekapitaal op een geblokkeerde rekening.

Je kapitaal staat op een geblokkeerde rekening. Je kunt je lijfrentekapitaal dus niet zomaar opnemen. Doe je dat toch, moet je afrekenen met de fiscus en je cadeau weer inleveren. Zonde!

  • Lijfrente-uitkering aankopen met je kapitaal.

Met je kapitaal moet je straks een lijfrente-uitkering aankopen. Over dit inkomen betaal je belasting.

Bereken je maximale belastingvoordeel

Lijfrente berekenen: ga nu zelf aan de slag

Je weet hoeveel lijfrentekapitaal je wilt opbouwen, maar hoeveel moet je daarvoor inleggen? En hoe hoog zal je lijfrente-uitkering dan zijn? Bereken het eenvoudig zelf met onze rekentool. Dan krijg je direct een antwoord op deze vragen.

Jouw beleggingsprofiel

Bij ons heb je de keuze uit drie beleggingsprofielen:

  • Defensief: Je belegt voor 60% in het W&O Europees Obligatiefonds en voor 40% in het W&O Europees Aandelenfonds.
  • Neutraal: Je belegt voor 40% in het W&O Europees Obligatiefonds en voor 60% in het W&O Europees Aandelenfonds.
  • Offensief: Je belegt voor 100% in het W&O Europees Aandelenfonds.

Word je klant bij ons? Dan krijg je een persoonlijke inlogpagina. Op deze pagina volg je de ontwikkeling van je kapitaal op de voet.

Bekijk onze beleggingsfondsen

De beleggingsfondsen bezitten een open-end karakter en zijn geregistreerd zijn bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Voor JOUW Pensioen is een essentiële-informatiedocument opgesteld, welke je hier kan downloaden. Aangezien JOUW Pensioen meerdere beleggingsopties kent, kan je aanvullend op het essentiële-informatiedocument onderaan deze pagina onder ‘Documenten’ tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze documenten voordat je het product koopt. Voor uitleg over de risicometer kan je hier terecht. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Ga nu zelf aan de slag en bereken jouw eigen lijfrente

Maak net als John
een transfer naar
Jouw Pensioen

John van den Brom, ex-international en coach

Je zit nergens aan vast

Of je nu elke maand, elk kwartaal of elk jaar wilt inleggen: bij JOUW Pensioen kun je dat zelf bepalen. Regelmatig inleggen is verstandig, maar hoeft niet. Bovendien kun je op ieder moment overstappen naar een andere aanbieder. Vrijheid blijheid dus.

Zekerheid

Je geld is bij ons veilig. Als wij failliet zouden gaan, heeft dat geen consequenties voor jou. Jouw geld is belegd in beleggingsfondsen, en die staan veilig geparkeerd bij de Kas Bank, een speciale bewaarbank.

Kosten

Je belegt in de beleggingsfondsen van Wijs & van Oostveen Fund Management. JOUW Pensioen is een handelsnaam van Wijs & van Oostveen Fund Management.

Het openen van een rekening bij ons is helemaal gratis. De aankoopkosten van de beleggingsfondsen zijn 0,5%. De beheervergoeding varieert van 0,8% tot 1% per jaar. Deze laatste vergoeding wordt door de fondsen betaald.

Alle kosten vind je in het prospectus.

Bij overlijden

Stel, je komt te overlijden voordat je met pensioen gaat. Wat gebeurt er dan met jouw lijfrentekapitaal? In veel gevallen gaat niet je hele kapitaal over naar je erfgenamen. Een deel vervalt dan aan de verzekeringsmaatschappij of bank. Dit is opgenomen in de polisvoorwaarden. Maar bij JOUW Pensioen gaat je kapitaal voor 100% naar je erfgenamen. Het is én blijft immers jouw geld.

Benieuwd hoe dat in jouw situatie geregeld is? Upload je polis, dan zoeken wij het graag voor je uit!