Scroll om meer te lezen

Lijfrente opbouwen

Bij ons wordt je geld niet op een renterekening geplaatst. Want je kan je natuurlijk afvragen of dat nog wel interessant is bij de huidige lage rente. Het geld dat je opzij legt voor je lijfrente wordt belegd. In aandelen en obligaties. Zo krijgt je kapitaal de ruimte om lekker te groeien. Met je opgebouwde lijfrentekapitaal koop je later een aanvullend pensioen.

Het cadeau van de belasting

Een groot gedeelte van het geld dat je opzij legt voor je pensioen krijg je terug van de belasting. Een mooi cadeau toch? En wij gaan je helpen om dat cadeau binnen te hengelen. Er zijn wel een aantal spelregels. En die lees je hieronder.

  • Bereken je maximale belastingvoordeel.

Er zit een maximum aan het bedrag dat je jaarlijks mag inleggen. Reken het zelf uit met het tooltje hiernaast. Dan zie je ook meteen wat je maximale voordeel is. Maar je kan ons ook even bellen, dan gaan we jou daarbij helpen.

  • Lijfrentekapitaal op een geblokkeerde rekening.

Je kapitaal staat op een geblokkeerde rekening. Je kan dus niet zomaar opnemen. Doe je dat toch dan moet je afrekenen met de fiscus. Dan moet je je cadeau weer inleveren.

  • Uitkerende lijfrente kopen met je kapitaal.

Met je kapitaal moet je straks een uitkerende lijfrente aankopen. Over dit inkomen betaal je belasting.

Bereken je maximale belastingvoordeel

En nu aan de slag

Wij kunnen ons voorstellen dat er 2 vragen zijn die je jezelf kan stellen. Ten eerste, je weet hoeveel lijfrentekapitaal je wilt opbouwen. Dan zal de vraag zijn: hoeveel moet je inleggen om dat te realiseren? Ten tweede, je weet hoeveel je wilt of kunt inleggen. Dan zal de vraag zijn: hoe hoog zal je lijfrente uitkering straks zijn? Met het tooltje hiernaast krijg je antwoord op deze vragen.

Jouw beleggingsprofiel

Bij ons heb je de keuze uit 3 beleggingsprofielen: defensief, neutraal en offensief. Met het defensieve profiel beleg je voor 60% in het W&O Europees Obligatiefonds en voor 40% in het W&O Europees Aandelenfonds. Met het neutrale profiel beleg je voor 40% in het W&O Europees Obligatiefonds en voor 60% in het W&O Europees Aandelenfonds. En met het offensieve profiel beleg je voor 100% in het W&O Europees Aandelenfonds.

Als je klant wordt bij ons dan krijg je een persoonlijke inlogpagina. En daarmee kan je de ontwikkeling van je kapitaal op de voet volgen.

Bekijk onze beleggingsfondsen

De beleggingsfondsen bezitten een open-end karakter en zijn geregistreerd zijn bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Voor JOUW Pensioen is een essentiële-informatiedocument opgesteld, welke je hier kan downloaden. Aangezien JOUW Pensioen meerdere beleggingsopties kent, kan je aanvullend op het essentiële-informatiedocument onderaan deze pagina onder ‘Documenten’ tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze documenten voordat je het product koopt. Voor uitleg over de risicometer kan je hier terecht. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Ga nu zelf aan de slag en bereken jouw eigen lijfrente

Maak net als John
een transfer naar
Jouw Pensioen

John van den Brom, ex-international en coach

Je zit nergens aan vast

Als je wilt mag je elke maand, kwartaal of jaar inleggen. Regelmatig inleggen is verstandig. Maar het hoeft niet, als het bijvoorbeeld niet goed uitkomt. En ben je niet tevreden over ons dan kan je altijd overstappen naar een andere aanbieder. Vrijheid blijheid dus.

Zekerheid

Je geld is veilig. Als wij failliet zouden gaan heeft dat geen consequenties voor jou. Jouw geld is belegd in beleggingsfondsen, en die staan veilig geparkeerd bij de Kas Bank, een speciale bewaarbank.

Kosten

Je belegt in de beleggingsfondsen van Wijs & van Oostveen Fund Management. JOUW is een handelsnaam van Wijs & van Oostveen Fund Management. Het openen van een rekening is bij JOUW helemaal gratis. De aankoopkosten van de beleggingsfondsen zijn 0,5%. De beheervergoeding varieert van 0,8% tot 1% per jaar en de jaarlijkse rekeningkosten bedragen
€ 33,- (deze houden verband met een persoonlijke financiële safe). Deze laatste twee vergoedingen worden door de fondsen betaald. Alle kosten vind je in het prospectus.

Bij overlijden

We hopen het niet, maar stel je komt te overlijden voordat je met pensioen gaat. Dan gaat jouw kapitaal voor 100% over naar je erfgenamen. Het verdwijnt dus niet in de diepe zakken van een verzekeringsmaatschappij. Het is immers jouw geld. Hoe is dat in jouw situatie geregeld? Vind het uit en upload je polis.

Starten met JOUW.

Wil je starten met het opbouwen van jouw eigen lijfrente? Dat is mooi! Begin dan met het maken van je eigen berekening.

Overstappen naar JOUW?

Bouw je al een lijfrente op? En wil je overstappen naar ons? Dat zouden we heel leuk vinden. En dat kan heel eenvoudig.