Scroll om meer te lezen

Jouw rendement en jouw geld

Je bent al bezig met het opbouwen van een extra kapitaal voor als je straks met pensioen gaat. De hoeveelheid kapitaal waarover je straks beschikt, hangt voor een groot deel af van het rendement. Jammer genoeg blijft het rendement op dit soort polissen vaak achter. En dát wil je natuurlijk niet!

Bij veel aanbieders wordt je kapitaal op rente geplaatst. Je kunt je afvragen of dat met de huidige lage rentestand wel zo interessant is. Bij JOUW Pensioen kan je je kapitaal beleggen. Zo heb je zicht op meer rendement.

Bij overlijden

Heb je je wel eens afgevraagd wat er met je kapitaal gebeurt als je voor het bereiken van je AOW-leeftijd komt te overlijden? In veel gevallen gaat niet je hele kapitaal over naar je erfgenamen. Een deel vervalt dan, zoals opgenomen in de polisvoorwaarden, aan de verzekeringsmaatschappij of bank. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bij JOUW Pensioen blijft jouw geld altijd jóuw geld. Kom je te overlijden, dan gaat jouw opgebouwde kapitaal over op je erfgenamen. Dat is wel zo eerlijk!

Check je polis

Wil je weten of jouw polis qua rendement niet achter blijft? En ben je benieuwd wat er met jouw geld gebeurt als je komt te overlijden? Check je polis!

Heb je hulp nodig? Laat je polis checken door één van onze specialisten. Wij helpen je graag.

Stap over naar JOUW Pensioen

Wil je overstappen? Dan nemen wij het hele proces overstapproces voor je uit handen. Wij regelen alles voor je, zodat je er geen omkijken naar hebt.

Lijfrente opbouwen bij JOUW Pensioen

Stap je over naar JOUW Pensioen, dan wil je natuurlijk ook weten hoe het opbouwen van een lijfrentekapitaal in zijn werk gaat. Lees verder en ontdek onze werkwijze. Als je liever wilt bellen, kan dat natuurlijk ook. Wij beantwoorden graag al je vragen via: 020 – 638 82 26. Ons team zit tijdens kantooruren voor je klaar.

Jouw belastingvoordeel

Maak je nu gebruik om je inleg fiscaal af te trekken? Bij JOUW Pensioen kan dat natuurlijk ook. Elk jaar ontvang je van ons een overzicht met onder meer het door jou ingelegde bedrag. Dit overzicht kan je gebruiken voor je belastingaangifte om zo te profiteren van het belastingvoordeel.

Wil je berekenen wat het maximale belastingvoordeel is? Bereken het met deze rekentool.

Bereken je maximale belastingvoordeel

Je lijfrente beleggen bij JOUW Pensioen

Bij JOUW Pensioen wordt je geld niet op een renterekening geplaatst. Met de huidige lage rentestand, kun je jezelf afvragen of dat nog wel interessant is. Daarom kun je het geld dat je opzij legt voor je lijfrente beleggen in aandelen en obligaties. Zo krijgt je kapitaal de ruimte om lekker te groeien. Met je opgebouwde lijfrentekapitaal koop je later een aanvullend pensioen.

Bereken met onze tool hoeveel rendement jouw kapitaal kan opbrengen.

Jouw beleggingsprofiel

Bij ons heb je de keuze uit drie beleggingsprofielen:

  • Defensief: Je belegt voor 60% in het W&O Europees Obligatiefonds en voor 40% in het W&O Europees Aandelenfonds.
  • Neutraal: Je belegt voor 40% in het W&O Europees Obligatiefonds en voor 60% in het W&O Europees Aandelenfonds.
  • Offensief: Je belegt voor 100% in het W&O Europees Aandelenfonds.

Word je klant bij ons? Dan krijg je een persoonlijke inlogpagina. Op deze pagina volg je de ontwikkeling van je kapitaal op de voet.

Bekijk onze beleggingsfondsen

De beleggingsfondsen bezitten een open-end karakter en zijn geregistreerd zijn bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Voor JOUW Pensioen is een essentiële-informatiedocument opgesteld, welke je hier kan downloaden. Aangezien JOUW Pensioen meerdere beleggingsopties kent, kan je aanvullend op het essentiële-informatiedocument onderaan deze pagina onder ‘Documenten’ tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze documenten voordat je het product koopt. Voor uitleg over de risicometer kan je hier terecht. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Ga nu zelf aan de slag en bereken jouw eigen lijfrente

Je zit nergens aan vast

Of je nu elke maand, elk kwartaal of elk jaar wilt inleggen: bij JOUW Pensioen mag je dat zelf bepalen. Regelmatig inleggen is verstandig, maar hoeft niet. Bovendien kun je op ieder moment overstappen naar een andere aanbieder. Vrijheid blijheid dus.

Zekerheid

Je geld is bij ons veilig. Als wij failliet zouden gaan heeft dat geen consequenties voor jou. Jouw geld is belegd in beleggingsfondsen, en die staan veilig geparkeerd bij de Kas Bank, een speciale bewaarbank.

Kosten

Je belegt in de beleggingsfondsen van Wijs & van Oostveen Fund Management. JOUW Pensioen is een handelsnaam van Wijs & van Oostveen Fund Management.

Het openen van een rekening is bij ons helemaal gratis. De aankoopkosten van de beleggingsfondsen zijn 0,5%. De beheervergoeding varieert van 0,8% tot 1% per jaar en de jaarlijkse rekeningkosten bedragen € 33,- (deze houden verband met een persoonlijke financiële safe). Deze laatste twee vergoedingen worden door de fondsen betaald.

Alle kosten vind je in het prospectus.

Bij overlijden

Stel, je komt te overlijden voordat je met pensioen gaat. Wat gebeurt er dan met jouw lijfrentekapitaal? In veel gevallen gaat niet je hele kapitaal over naar je erfgenamen. Een deel vervalt dan aan de verzekeringsmaatschappij of bank. Dit is opgenomen in de polisvoorwaarden. Maar bij JOUW Pensioen gaat je kapitaal voor 100% naar je erfgenamen. Het is én blijft immers jouw geld.

Benieuwd hoe dat in jouw situatie is geregeld? Upload je polis, dan zoeken wij het voor uit!

Overstappen naar JOUW Pensioen?

Bouw je al een lijfrente op? En wil je overstappen naar JOUW Pensioen? Dat kan heel eenvoudig.