Onderzoek: doorgaans weinig inzicht in pensioen

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders te weinig inzicht in hun pensioen hebben. Vaak vinden mensen zaken rondom pensioen lastig te begrijpen en saai. Maar het is doodzonde als je onvoldoende op de hoogte bent van je pensioen.

Het is natuurlijk best begrijpelijk dat veel Nederlanders zaken rondom hun pensioen saai vinden. Het is vaak taaie kost en niet iedereen wil zich daar doorheen ‘werken’. Maar het is natuurlijk wel heel belangrijke taaie kost. Het gaat immers over je inkomen later, als je midden zestig bent. Als je tijdig weet hoe je pensioen zich ontwikkelt, kun je vaak nog ingrijpen. Als je vlak voor je pensioen zit, wordt dat lastig.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Op de overheidssite mijnpensioenoverzicht.nl kun je – inloggen met je digid – inzicht krijgen in het pensioen dat je al hebt opgebouwd en het verwachte pensioenbedrag na pensionering. Je kan dat berekenen inclusief de AOW. Op die manier kom je al veel beter beslagen ten ijs als het om je pensioen gaat.

Jouw Pensioen Scan 

Om je nog meer inzicht te bieden in je opgebouwde en verwachte pensioen is er de Pensioen Scan van Jouw Lijfrente. Met de scan krijg je snel en eenvoudig inzicht in de ontwikkeling van je pensioen.

Klik hier voor de Pensioen Scan