Door corona spijt over spaargedrag

Uit recent onderzoek blijkt dat de coronacrisis Nederlanders met de neus op de – financiële – feiten druk. Want 35% van de Nederlanders vindt nu dat er de afgelopen jaren meer geld achter de hand had moeten worden gehouden.

De coronacrisis hakt er bij veel Nederlanders ook financieel flink in. Dat confronteert ons Nederlanders ermee dat een spaarpotje hebben altijd zinnig is. Bij Nederlanders tot en met 34 jaar zegt zelfs meer dan de helft (56%) dat ze met de kennis van nu liever meer hadden gespaard om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden. En als de werkloosheid en faillissementen in verband met de coronacrisis nog verder toenemen, vreest 22% van de Nederlanders die nu nog een baan of eigen zaak heeft daar financieel slecht op voorbereid te zijn. Al met al vindt slechts een derde dat het goed of heel goed is voorbereid op werkloosheid of faillissement als gevolg van de coronacrisis.

Goede financiële voornemens

Het is gezien bovenstaande ook niet verwonderlijk dat dit jaar veel meer Nederlanders (65%) financieel goede voornemens – zoals minder impulsaankopen doen – hebben dan 2 jaar geleden, toen 55% van de Nederlanders dit belangrijk vond. Ook wordt er meer gespaard dan vorig jaar: 83% van de volwassen Nederlanders tegen 78% vorig jaar. Toch heeft nog altijd circa 30% van de Nederlanders niet genoeg gespaard om bij onverwachte kosten op een potje van tenminste € 2.000 te kunnen terugvallen.
.