Eens komt het moment dat je met je opgebouwde lijfrentekapitaal een uitkerende lijfrente moet aankopen. Vaak wordt je lijfrentekapitaal dan gestald op rente. Maar je kan er ook voor kiezen om (door) te beleggen met je lijfrentekapitaal. En dat biedt mooie vooruitzichten.*

De rente is historisch laag. Met de huidige rente weet je daarom dat jouw opgebouwde kapitaal niet tot nauwelijks zal aangroeien, als het wordt ‘gestald op rente’. Dat kan anders. De overheid ziet dat ook in. Daarom mag je doorbeleggen met je uitkerende lijfrente. Dat geeft je kapitaal de ruimte om verder te groeien. Door je kapitaal te gaan beleggen loop je natuurlijk ook meer risico. Alleen geschikt dus voor mensen die zich kunnen permitteren dit risico te lopen. Het is natuurlijk wel zo dat wanneer de lijfrentesom in beleggingsfondsen wordt belegd, de kans op hogere uitkeringen flink toeneemt.

Beleggen met je lijfrente-uitkering een slim idee

Veel financiële planners vinden beleggen met een lijfrente-uitkering daarom een slim idee. Omdat het de ruimte biedt te ‘ontsnappen’ aan die lage rente en je daarmee de kans op een hoger rendement aanmerkelijk vergroot. Bovendien heb je ook nog de keuze tussen beleggen in uitsluitend aandelen, in obligaties of een mix van die twee. Beleggen in aandelen is in het algemeen risicovoller dan beleggen in obligaties.

Meer weten of het doorbeleggen van je lijfrente, klik dan hier

 

* Voor JOUW Lijfrente is een essentiële-informatiedocument opgesteld, welke je hier kan downloaden. Aangezien JOUW Lijfrente meerdere beleggingsopties kent, kun je aanvullend op het essentiële-informatiedocument hier tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze documenten voordat je het product koopt. Voor uitleg over de risicometer kan je hier terecht. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Belangrijk om te weten is dat de uitkeringen bij JOUW Lijfrente variabel zijn, afhankelijk van het beursklimaat. De uitkeringen bij de verzekeraars zijn vast. Voor mensen die financieel afhankelijk zijn van het aanvullende pensioen is JOUW Lijfrente dan ook niet geschikt. Je hebt namelijk uitzicht op meer rendement dan de huidige rente. Maar je loopt ook het risico dat je kapitaal minder waard wordt. Echter, als je in de positie verkeert dat je het risico van variabele uitkeringen kunt dragen, dan biedt JOUW Lijfrente een zeer interessant alternatief.