Eens komt het moment dat je met je opgebouwde lijfrentekapitaal een uitkerende lijfrente moet aankopen. Vaak wordt je lijfrentekapitaal dan gestald op rente. Maar je kan er ook voor kiezen om (door) te beleggen met je lijfrentekapitaal. En dat biedt mooie vooruitzichten.

De rente is historisch laag. Met de huidige rente weet je daarom dat jouw opgebouwde kapitaal niet tot nauwelijks zal aangroeien, als het wordt ‘gestald op rente’. Dat kan anders. De overheid ziet dat ook in. Daarom mag je doorbeleggen met je uitkerende lijfrente. Dat geeft je kapitaal de ruimte om verder te groeien. Door je kapitaal te gaan beleggen loop je natuurlijk ook meer risico. Alleen geschikt dus voor mensen die zich kunnen permitteren dit risico te lopen. Het is natuurlijk wel zo dat wanneer de lijfrentesom in beleggingsfondsen wordt belegd, de kans op hogere uitkeringen flink toeneemt.

Slim idee
Veel financiële planners vinden beleggen met een lijfrente-uitkering daarom een slim idee. Omdat het de ruimte biedt te ‘ontsnappen’ aan die lage rente en je daarmee de kans op een hoger rendement aanmerkelijk vergroot. Bovendien heb je ook nog de keuze tussen beleggen in uitsluitend aandelen, in obligaties of een mix van die twee. Beleggen in aandelen is in het algemeen risicovoller dan beleggen in obligaties.

Meer weten of het doorbeleggen van je lijfrente, klik dan hier