Bij een autoverzekering draait het om de dekking: volledig casco (allrisk), beperkt casco (WA+), of alleen WA. Soms valt er meer onder de autoverzekering dan je dacht. Ga daarom de voorwaarden van je autoverzekering nog eens na. Daarnaast kan ook je inboedelverzekering nuttig zijn bij inbraak in de auto.

Vorig jaar werden er circa 48.500 auto-inbraken geregistreerd. Wat kunnen bezitters van auto’s waarbij werd ingebroken zoal claimen? Als de inbrekers schade aan je auto hebben veroorzaakt om in te kunnen breken, is deze schade gedekt door je autoverzekering. Je moet dan wel ten minste een WA+ beperkte cascoverzekering hebben.

Losse spullen

Losse spullen in de auto die zijn meegenomen bij een inbraak, zijn niet meeverzekerd op je autoverzekering. Je hebt hiervoor echter vaak een beperkte dekking, enkele honderden euro’s, op je inboedelverzekering. Deze spullen moeten dan wel onder je inboedel vallen. Dat geldt bijvoorbeeld niet voor de autoradio: die valt onder je autoverzekering. Deze zogeheten af-fabriek accessoires zijn namelijk verzekerd als onderdeel van de cataloguswaarde van de auto. Maar als bijvoorbeeld een laptop, kleding, boeken of andere spullen uit de auto gestolen zijn, kun je een beroep doen op jouw inboedelverzekering.

Onbeperkt meeverzekerd 

Later ingebouwde of aanwezige accessoires, zoals fraaiere koplampen, vallen niet onder je inboedelverzekering en behoren ook niet tot de af-fabriek accessoires. Je kunt dergelijke accessoires – doorgaans tot een bepaald bedrag – meeverzekeren. Bij het vergelijken van autoverzekeringen kun je bijvoorbeeld de dekking voor accessoires aanvinken als dekkingsoptie. Bij Centraal Beheer, FBTO en Interpolis zijn accessoires zelfs onbeperkt meeverzekerd.